ZALM MET RODE PEPERS, SINAASAPPELSAP, SOJASAUS & LENTE-UI
Op de barbecue smaakt en ruikt dit gerecht nóg lekkerder. Deze bereidingswijze kan voor allerlei soorten visfilet worden gebruikt. Je kunt hier het beste verse eiernoedels bij serveren – ongeacht de vis die je gebruikt.
Voor 4 personen
sap van 6 sinaasappels, plus geraspte schil van 2
2 eetlepels donkere sojasaus
2 rode pepers, fijngehakt
6 lente-uien, in ringen
4 x 100g zalmfilets, met vel
olijfolie, voor het bestrijken
zeezout en versgemalen zwarte pepers
Giet het sinaasappelsap in een kom en voeg het sinaasappelraspsel en de sojasaus toe. Voeg de rode pepers toe en schep alles om.
Leg vier dubbele lagen aluminiumfolie van 30 x 30 cm op vier ondiepe schaaltjes en druk het folie erin. Kruid de zalm er zeezout en versgemalen zwarte peper.
Leg op elk stuk aluminiumfolie een zalmfilet. Giet de sinaasappelmix over de zalm. Vouw de vier hoeken van het aluminiumfolie naar elkaar toe en vorm er een soort piramide van.
Verhit twee grote koekenpannen 1 minuut op hoog vuur. Bestrijk de onderkant van de aluminiumfoliepakketjes met olie. Zet de pakketjes in de twee pannen en verhit ze 6 minuten; de pakketjes blazen op als een ballon en je kunt de inhoud horen sudderen.
Neem ze voorzichtig uit de pan. Open de pakketjes pas aan tafel: het aroma vult de hele ruimte.