LAMSKEBAB MET KRUIDENYOGHURTSAUS

LAMSKEBAB MET KRUIDENYOGHURTSAUS

Misschien wordt het BBQ-weer, dan kunnen deze spiesjes op het vuur. Maar mocht het toch weer tegenvallen, dan leggen we ze gewoon op de grillplaat. Ook heel lekker… Maar je kunt de spiesen ook helemaal van tevoren klaarmaken. Het is extra lekker om dan 50 gram geweekte fijne bulgur aan het gehaktmengsel toe te voegen. Bak de balletjes ca. 10 minuten in een koekenpan en rijg ze daarna op een spies. Leuk om mee te nemen in de picknickmand.

Ingrediënten – 4 personen
500 g lamsgehakt
1 ui, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl kaneel
½ tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
zout, versgemalen peper
4 el platte peterselie, fijngeknipt
Yoghurtsaus
1 dl milde roeryoghurt
3 el yogonaise
1 teentje knoflook, geperst
2 el platte peterselie, fijngeknipt
1 el verse munt, fijngeknipt

Bereiding
Meng het gehakt met de uirasp en alle kruiden. Rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een golfbal. Rijg ze aan de spiesen.

Maak een saus van de yoghurt, de yogonaise, de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Steek de barbecue aan. Bestrijk de gehaktballetjes met wat olie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Lekker met de yoghurtsaus, pitabroodjes en een kool-wortelsalade met rozijnen.

Wijntip
Quinta de Chocapalha Tinto
Carrau 1752 Gran Tradicion Tannat