Wijn & Thijs 2020

Wijn & Thijs 2020

Een kleine sfeerimpressie van de evenementen en van de nieuwe wijnen in de eerste weken van het nieuwe jaar:

Live Music
Live Music
Terrasplannen voor deze zomer

We hebben twee knallers van wijnen van ons Australische huis Red Heads Studio opgenomen, te weten de Esulé en de Dogs of Barossa.
Over het wijnhuis
RedHeads Studio is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijndomein zijn gestart in McLaren Vale, Australië. Samen zoeken ze de beste percelen van Zuid-Australië op en ‘bevrijden’ ze druiven uit de handen van de grote namen om wijnen met ziel, karakter en persoonlijkheid te maken.
Esulé Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon €44,95
Intens en zijdezacht, veel lengte. Frisheid, elegant en subtiel Frans eiken. Bite van tannines.
Heerlijk bij hertenbiefstuk of wildpastei.
Dogs of Barossa Shiraz €44,95
Dikke wijn met zijdezachte tannines. Zoete kersen en tonen van eikenhout.
Perfect bij een T-bond steak, liefst van de barbecue.

A&D Wines Portugal, Vinho Verde
A&D is door Portugals belangrijkste wijntijdschrift VINHO uitgeroepen tot meest revolutionaire wijnproducent vanwege hun vernieuwende Vinho Verde. A&D zijn Alexandre & Dialina Gomas, technische ingenieurs met veel liefde voor wijn. Die technische precisie zie je direct in de extreem gezonde wijngaarden en zeer schone winery in het gerenoveerde Quinta de Santa Teresa. De wijnen worden gemaakt van autochtone rassen, met minimale interventie. Resultaat: ontzettend zuivere wijnen met veel authenticiteit van de druif, expressieve en frisheid.

Traditioneel heeft Vinho Verde vaak een subtiel bubbeltje en komt het alcoholpercentage niet boven de 11,5% uit. A&D Wines maakt echter serieuze, moderne wijnen die zich met gemak staande houden naast andere gerenommeerde witte wijnen. De wijnen worden van volledig rijpe druiven gemaakt en hebben daarom reguliere alcoholpercentages van rond de 13% en geen bubbel.

A&D Wines maakt wijn in de appellatie Vinho Verde DOC. De wijngaarden liggen in de sub-regio Baião, pal tegen het Douro-gebied aan. In dit warmere microklimaat verkrijgen de druiven een voor Vinho Verde bijzonder aromatische concentratie.

Alexandre & Dialina zijn zich er goed van bewust dat de beste druiven uit gezonde wijngaarden komen. Gezonde wijngaarden ontstaan vanzelf als je de natuur goed behandelt. Daarom beschermen ze natuurlijke waterbronnen door andere natuurlijke begroeiing intact te laten. Die begroeiing wordt op zijn beurt in toom gehouden door grazend vee: dat zorgt voor natuurlijke bemesting. Synthetische producten en verdelging zijn niet nodig. Deze aanpak geeft rijpe, aromatische druiven, waar niet gekunsteld mee wordt in de kelders. Met minimale interventie, maar uiterste precisie worden wijnen gemaakt die landschap, druif en klimaat tot uiting brengen.

Wij hebben vier witte wijnen in ons assortiment opgenomen:
Monólogo Arinto €11,95
Monólogo Avesso
€11,95
Monólogo Malvasia
€11,95
Singular (Blend)
€12,95

Need we say more?
Tijd voor romantiek!