Scheu – Sherr – Zin

Scheu – Sherr – Zin

SCHEU

Scheurebe is een witte druivensoort, een kruising tussen de Silvaner en de Riesling, gecreëerd in 1916 door de Duitse onderzoeker en wijnboer George Scheu.
Scheu betekent ook schuw; deze druivensoort laat zich zelden zien maar kan betoverend mooie wijnen voortbrengen. Speciaal voor het 100-jarig bestaan heeft Weingut Emil Bauer deze fantastische wijn gemaakt, in zeer beperkte oplage en in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Wijn & Thijs.
Geniet van deze buitengewoon smaakvolle en aromatische wijn met je beste vrienden; als spannend aperitief óf samen met een perfecte Aziatische maaltijd. (De maaltijd begeleidt de wijn, niet andersom)
Spicy & Sweet vs Scheu!

SHERR
Onlangs organiseerde Wijn & Thijs in samenwerking met Sherry-expert Isabelle Barnhoorn de proeverij Sherry vs Tapas – SHAPAS! Deze zeer informatieve avond hebben wij zes uiteenlopende types Osborne Sherry geproefd, inclusief bijpassende tapas. Zowel de wijnen als begeleidend advies, zijn te verkrijgen in de winkel (binnenkort ook in de webshop). Voor meer informatie zie de volgende links:
SHAPAS – Wijn & Thijs
Sherry – Schenk & Combineer

ZIN
Ons wijnassortiment is zeer dynamisch; we zijn altijd op zoek naar nieuwe wijnhuizen, experimentele wijnmakers, bijzondere druiven en meer. Telkens proberen we jou te verrassen, op gebied van smaak én op gebied van vormgeving. Wij vinden het erg belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan het uiterlijk van de wijn; de fles, het etiket, de naam, kortom de herkenbaarheid.
Cardinal Zin
Nu verkrijgbaar bij Wijn & Thijs: onheilspellend rood van Big House. Deze duivelse naam zinspeelt zeker niet op zonde, maar op dé blauwe druif van Californië, de Zinfandel.
Check it out:
Big House “Cardinal Zin”