Nieuwe wijnen bij Wijn & Thijs!

Nieuwe wijnen bij Wijn & Thijs!

Niel Joubert – Zuid-Afrika, Western Cape-Paarl

– Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. De productie lag in die periode rond 50 ton druiven. Zo’n 50 jaar later produceert Daniel 800 ton druiven, welke verwerkt worden in de kelders van het landgoed. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. Tevens creëerde hij een private label. Dat laatste werd gerealiseerd in 1994: Niel Joubert.

De 3e generatie Daniel Joubert (genaamd ‘Daan’, niet Niel!) draagt nu de verantwoordelijkheid voor de wijngaarden en het wijnmaakproces. De 4e generatie studeert nog… De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.

Byter Chenin Blanc is vernoemd naar de hond van Niel Joubert, Byter, een grote lieve hond die altijd achter Niel aanliep en door menig bezoeker van het wijnhuis zal zijn opgemerkt. Helaas zijn Byter en Niel er beide niet meer en om hen te herinneren heeft de wijn deze naam gekregen.

Enita Sauvignon Blanc is vernoemd naar de vrouw van Niel Joubert senior. Niel’s vrouw heeft een ongelooflijk talent voor tuinieren en heeft de laatste 50 jaar dan ook vele prachtige tuinen binnen de Niel Joubert familie gecreëerd. Haar favoriete wijn in het assortiment is de Sauvignon Blanc.

Rondeberg Cabernet Sauvignon is vernoemd naar een kleine “koppie”; een heuvel in de wijngaarden met een vrij uitzicht rondom. Op een heldere dag kun je de Tafelberg waarnemen vanaf Rondeberg.

Eleanor Shiraz is vernoemd naar de vrouw van Daan, de huidige eigenaar van de wijngaard. Een goede inborst, een goed humeur en warmte zijn de woorden die haar het best beschrijven. Als men deze eigenschappen vindt in een wijn, dan is het in deze Shiraz.