Nieuwe wijnen & Aanbiedingen!

Nieuwe wijnen & Aanbiedingen!

Bodegas Carrau & Neleman

– Uit Uruguay hebben wij van het wijnhuis Carrau, naast de bekende Gran Tradicion Petit Manseng, nu ook de Sauvignon Blanc “Sur Lie” in huis én in de aanbieding. Bijzonder verrassende wijn uit een prachtig wijnland, echt anders en echt lekker. Nu in de aanbieding voor €10,- in combinatie met een 5+1 actie; neem je een doosje kost de wijn dus slechts €8,33 per fles.

Wijnhuis Bodegas Carrau
Bodegas Carrau is een wijnbedrijf met een lange historie. De familie Carrau is reeds in 1752 begonnen met het aanplanten van druiven in Catalonië in Spanje. Sinds die tijd was men ook al bezig met het maken van wijn. In 1930 verhuisde de familie naar Uruguay waar de kunst van het wijn maken werd voortgezet. In de omgeving van de hoofdstad Montevideo werden druiven aangeplant in de “Las Violetas” regio. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste Tannat stokken van het land te vinden.
Cerro Chapeu
In 1976 werden er door Juan Carrau Pujol voor het eerst druivenstokken aangeplant in de Cerro Chapeu regio in het Noorden van Uruguay, aan de grens met Brazilië. Dit gebied bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid-Afrika. Het was echter vooral de even zeldzame als unieke bodemsoort in dit gebied die Juan Carrau Pujol zo aantrekkelijk vond. Deze rode zanderige bodem zorgt voor een lagere opbrengst per hectare en druiven met een intens karakter. Inmiddels is er ook een winery gebouwd, en zijn er wijngaarden aangeplant aan de Braziliaanse kant van de grens. De grens loopt feitelijk door de wijngaarden van Carrau heen. Binnenkort wordt er dan ook Braziliaanse wijn van Bodegas Carrau verwacht.

De term sur lie, ook wel tiré sur lie, komt op wijnflessen met witte wijn uit Frankrijk voor. Lie betekent droesem en de term duidt aan dat de wijn op gist heeft mogen rijpen. De precieze betekenis van de term “sur lie” werd in Frankrijk in 1977 wettelijk vastgelegd. Het gaat om een oude methode.
Na de alcoholische gisting wordt de wijn die is uitgegist niet gefilterd of overgepompt en blijft hij enkele maanden doorrijpen op de “lie”, de droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt. In die droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn die zich, zoals dat heet “met de gist gevoed heeft”. Het procedé wordt bij witte wijnen maar ook bij bier toegepast.
Een fles met op het etiket de aanduiding ‘sur lie’ moet op gist hebben gerijpt en mag volgens de wettelijke regels pas op 21 maart in het jaar volgend op de oogst gebotteld worden, en pas na 1 april verkocht.

Neleman – Just Fucking Good Wine – White
Het bij Wijn & Thijs populaire wijnhuis Neleman – Spaanse wijnen door een Nederlandse wijnmaker – zet de hele maand augustus het witte paradepaard Just Fucking Good Wine – White in de schijnwerpers. Deze zeer spannende en eigenwijze wijn is deze zomermaand in de aanbieding voor €7,- en absoluut de moeite waard om door jou geproefd te worden. De wijn is vol, romig, stevig en gewoon lekker excentriek. Vette vis of kip,- en kalfsvlees van de barbecue, zon, muziek en jouw beste vrienden; Just A Fucking Good Summer!

Wijnhuis Neleman – Made with Love
Neleman wijnen zijn gemaakt met pure liefde. In Valencia, de stad waar Derrick Neleman zijn hart verloor. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor een select gezelschap inheemse druiven. Druiven die door de jaren heen qua smaak alleen maar beter zijn geworden. Dat geeft onze wijnen hun unieke karakter.
En net als Valencia houden wij van de combinatie traditie en design. De traditie van wijn maken. Het design van onze wijnflessen, ontworpen door jonge, veelbelovende designers uit de hele wereld. Zo geven we het verhaal van onze wijnen een extra dimensie. Dit maakt ze perfect voor mensen die met liefde wijn willen drinken.
Neleman wijnen komen direct van de wijnboer en zijn altijd biologisch en veganistisch. Neleman wijnen, made with love.