Evenementen | Nieuws | Acties | Wijn & Thijs

Evenementen | Nieuws | Acties | Wijn & Thijs

Evenementen | Nieuws | Acties | Wijn & Thijs

Hét Vergulde Vos Speciaalbierenfestival
Zondag 2 september is Wijn & Thijs aanwezig bij het Speciaalbierenfestival van de Vergulde Vos in Rijpwetering. Veel speciaalbieren met uiteenlopende smaken van diverse brouwers en uiteraard overheerlijke wijnen vanuit onze caravan. Tevens zorgen we voor gezellige livemuziek, het enige dat jij hoeft te doen is langs te komen; leuke mensen zijn immers altijd welkom en een garantie voor een geslaagd feest.
Hét Vergulde Vos Speciaalbierenfestival (Facebookevent)

OP VRIJDAG!
Vrijdag 7 september staat Wijn & Thijs ook bij het gezelligste café van Rijpwetering en omstreken, ditmaal tijdens de zomereditie van ‘Op Vrijdag’. Dit maandelijkse feestje geeft een geheel nieuwe dimensie aan het begrip vrijdagmiddagborrel. Traditiegetrouw de eerste vrijdag van de maand en de septemberversie is tevens de terraseditie, dus kom maar op met zon, zee en strand (verrassing).
OP VRIJDAG 7 september

Hier alvast een lekker zomers muziekje om in de stemming te komen!

Wijnnieuws
Na de wijnreis van Wijn & Thijs naar Lissabon en specifiek naar het prachtige familiebedrijf Quinta de Chocapalha, is het ons gelukt een select aantal wijnen van hen op te nemen in ons assortiment. Wijnen die normaliter niet naar Nederland worden geïmporteerd en dus exclusief. Vanwege de beperkte beschikbaarheid staan deze wijnen niet op de webshop, echter zijn ze wel in de winkel te verkrijgen. Thijs zal er uiteraard een mooi verhaal bij vertellen en een passend wijn-spijs advies geven. Naast de reguliere wijnen (Mar de Lisboa, Chocapalha Arinto en Chocapalha Tinto) beschikken we nu over een andere witte wijn, een combinatie van druiven met voornamelijk Viosinho, een bijzondere inheemse soort. Heerlijk fris, stuivend en mooi droog. De rode aanwinst is een 100% Castelão, eveneens een typische Portugese druif. Heerlijk lichtgekoeld bij een mooi stukje mals rood vlees, bijvoorbeeld van de barbecue. Het nieuwe vlaggenschip is de Reserva, een verfijnde en stevige witte wijn, op basis van Chardonnay en aangevuld met een beetje (15%) Arinto. Afkomstig van de beste percelen en slechts in beperkte oplage (2.000 flessen) geproduceerd. Subtiele rijping op nieuwe Franse eiken vaten zorgt voor extra body in deze wijn, die zich het best laat vergelijken met een fraaie Chablis.

Méér nieuws
Kom in onze winkel in Leimuiden kennismaken met de vele nieuwe wijnen van Wijn & Thijs. Er is een heel assortiment Turkse wijnen, gemaakt van zowel internationale als lokale rassen.
En wat te denken van de terugkeer van dé feest, vis en cadeauwijn Blanc Pescador? Niet alleen prachtig om te zien, maar natuurlijk ook geweldig van smaak. Één van de populairste witte wijnen onder de Spanjaarden én een steun voor de dieren in de Middellandse Zee.
Aanschouw ons assortiment aan toprosé wijnen, vind onze nieuwe Australische vrienden en verwonder je over de wijnen met fraaie labels, ideaal als cadeau voor de wijnliefhebber die iets unieks zoekt.

Wijnacties
Als groot liefhebber van de uitgesproken wijnen van het Uruguayaanse huis Carrau, hebben wij beslag weten te leggen op de laatste (40) flessen Gran Tradicion 1752 (wit), een fantastische wijn van de bijzondere en zeldzame druivenrassen Petit Manseng en Sauvignon Gris. Normaal €15,95 per fles, nu in de winkel voor slechts €11,95 per fles. (De prijzen in de webshop zijn soms iets hoger in verband met verzendkosten en dergelijke). Geldig zolang de voorraad strekt.

Hopelijk tot snel,

Cheers,
Thijs