Wijn, muziek en meer!

Wijn, muziek en meer!

Feest op zondag, muziek & wijn. Houd je van beide dan mag je dit feestje niet missen natuurlijk.

De laatste zondag van deze maand presenteren we weer live muziek. Onze ambitie is dit elke oneven maand van het jaar te doen, tot nu toe liggen we op schema én zijn deze middagen steeds een groot succes. 
#livemusic #laatstezondag #wijntjes #bringafriend 

Zondag 29 maart | 16.00 uur | Entree gratis

Borgogno | Slow Wine
Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie wat dan ook haar kracht is; al jaren wordt de naleving van deze tradities doorgegeven aan volgende generaties. Borgogno bezit 13 hectare aan wijngaarden waarvan 9 zijn beplant met de Nebbiolo druif. De wijnen worden allemaal op traditionele wijze gevinifieerd om unieke en gestructureerde wijnen te produceren.

Borgogno Era Ora | €29,95
Piemonte staat voornamelijk bekend om zijn rode wijnen. Vooral Barolo wordt internationaal geroemd. Bij Borgogno was er de wens een witte wijn te produceren die net als Barolo lang kan rijpen. Na 250 jaar wachten is er nu de Borgogno Era Ora, een witte wijn gemaakt van de Riesling druif. Deze druif die bekend is omdat deze lang kan rijpen en ontwikkelen, wordt op de meest koele plekken aangeplant om de frisheid in de wijn te bewaren. De gekozen naam ‘Era Ora’ verwijst naar het feit dat het 250 jaar geduurd heeft voordat Borgogno een witte wijn produceerde. Met de keuze voor Riesling is Borgogno uniek in Barolo!

Borgogno Timorasso DOC Derthona | €49,95
Borgogno is één van de producenten die de witte wijn gemaakt van de timorasso druif herontdekt heeft. De Timorasso druif uit de regio rondom Tortona heeft een fantastisch potentieel om te rijpen en wordt dan ook omschreven als de ‘witte Barolo’. Van de druiven die in de jaren ’80 bijna helemaal vergeten waren maakt Borgogno sinds 2015 deze elegante maar krachtige witte wijn. 

Borgogno Barbera d’Alba DOC | €17,95
Robijnrood met paarse tinten. Aroma’s van pruimen, kersen, koffie en tabak. In de smaak tonen van bramen en balsamico. Zachte tannine en een lange afdronk. 

Borgogno ‘No Name’ DOC Nebbiolo | €34,95
Om de kwaliteit van de wijn te garanderen, worden de wijnen uitvoerig gecontroleerd door de autoriteiten. Dat dit tot bureaucratie kan leiden, ontdekten ze bij Borgogno toen ze hun Barolo enkele jaren geleden inzonden om de vermelding ‘Barolo DOCG’ te mogen dragen. De oogst werd gebotteld in etappes en elke keer werd er een fles ter controle ingezonden. De eerste twee flessen werden goedgekeurd, de derde fles werd afgekeurd. Omdat alledrie de flessen exact dezelfde inhoud bevatten, werd er besloten de wijnen te bottelen onder de naam ‘No Name’. De toevoeging ‘Etichetta di Protesta’ is een verwijzing naar de bureaucratie. Na deze oogst zijn ze doorgegaan met het maken van deze wijn. Borgogno No Name voldoet aan de vereiste rijping van een Barolo van minimaal drie jaar waarvan twee jaar op houten vaten. 

Borgogno Barolo DOCG 2015 | €49,95
Deze Barolo komt van de beste wijngaarden: Liste, Cannubi en Fossati die zich bevinden in het district van Barolo en alleen in de beste jaren worden gemaakt. Het rijpen in de grote eiken vaten duurt minstens vier jaar wat zorgt voor een balans in elegantie en kracht van de klassieke Barolo. De Barolo van Borgogno heeft een enorm rijpingspotentieel. 

Borgogno Barolo DOCG Riserva 2003 | €89,95
Het wijnhuis is gelegen in het hart van dorp Barolo en een icoon geworden die bekend staat om zijn grote ‘bibliotheek’ aan oudere jaargangen die nog beschikbaar zijn. Zelfs uit de jaren ’60 zijn er nog Barolo wijnen te vinden wat het enorme rijpingspotentieel onderstreept. Borgogno Barolo is in het bezit van een Slow Wine certificaat. Slow verwijst naar methoden van landbouw en veeteelt met respect voor het ritme van de natuur en naar de tijd voor rijping om diepere en complexere geuren en smaken in ons eten en drinken te krijgen. Het draait hierbij om eerlijke, pure, schone wijnen. De Riserva 2003 is een prachtig bewijs van hoe deze klassieke wijnen nóg veel beter worden, naarmate ze de kans krijgen zich te ontwikkelen met de tijd.